S’ajorna l’inici de la primera edició del Postgrau en Treball Comunitari

Ens fa molta pena haver-vos de comunicar que, finalment, hem decidit ajornar l’inici de la primera edició del Postgrau en Treball Comunitari, que coorganitzem amb la Universitat de Barcelona. Tenint en compte les circumstàncies d’incertesa actuals, i després d’un llarg i difícil procés de reflexió, ens hem vist obligades a prendre la decisió d’ajornar l’inici de la primera edició del Postgrau per al curs 2021-22.

Us compartim algunes de les reflexions que ens han portat a prendre aquesta decisió. Ens ha pesat haver de renunciar a la presencialitat de la formació: per les oportunitats que aporta de cohesió de grup, per la vivencialitat del procés, i per l’oportunitat de poder anar a conèixer les iniciatives comunitàries sobre el terreny. 

Hem valorat, també, que significaria un esforç molt gran per a l’equip docent, preparant els continguts per primera vegada, en format virtual, per després readaptar-los a la presencialitat, en un moment de confinament complicat per a molta gent. També ens preocupava la saturació de l’oferta de formacions (i de feina) virtuals, d’ara i el curs vinent, que potser farà que moltes persones es puguin sentir sobrepassades, així com les noves quotidianitats i realitats a partir de setembre. 

Amb tot, volem aprofitar aquest any d’impàs per seguir construint participativament els continguts, els formats i les metodologies del curs, i que sigui una ocasió per preparar una formació amb la qualitat i el rigor que havíem imaginat. De la mateixa manera, també volem començar a donar resposta a les necessitats formatives, de reflexió i de posicionament del treball comunitari, que en temps de confinament i crisi encara s’han fet més evidents. 

Finalment, volem agrair la implicació, reflexions i aportacions de totes les persones i organitzacions que heu participat del disseny del Postgrau en Treball Comunitari. Ha sigut molt emocionant i enriquidor fer aquest camí plegades; esperem poder-ho seguir fent durant aquest curs. 

Share This