Rendim comptes: Ensenyem el cor de Marges

Un any més rendim comptes i fem públic el nostre Balanç Social, que mesura l’impacte social, ambiental i de bon govern de la nostra cooperativa. La iniciativa, promoguda per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social i, a l’hora, ens permet visibilitzar l’impacte de les organitzacions, i tenir elements per a la nostra millora.

El Balanç Social 2021 ens permet identificar algunes de les principals millores que hem portat a terme en el si de la cooperativa durant l’exercici 2020. Tot i el context de pandèmia, hem pogut seguir consolidant la cooperativa, tant a nivell de projecte -enfortint els nostres serveis i línies estratègiques- com a nivell econòmic -equiparant sous i jornades de les tres sòcies, augmentant els dies de vacances, invertint en la formació de l’equip, aplicant preus socials a entitats i organitzacions socials, i destinant una borsa d’hores a fer retorn social a projectes locals i comunitaris-. També hem seguit teixint aliances amb altres persones i col·lectius dedicades a l’acció comunitària, promovent espais de trobada i col·laboració, sumant-nos a la Lleialtat Santsenca -espai de gestió comunitària del barri de Sants de Barcelona-, i augmentant els nostres vincles i ponts amb l’economia social i solidària.

De cara al futur, hem confirmat que encara tenim camí a recórrer en tot allò que té a veure amb la cura de les sòcies. És  a dir, de seguir buscant mecanismes per a poder encaixar les necessitats, els desitjos i les expectatives individuals amb les col·lectives; a l’hora que fer més sostenible el dia a dia a la feina (jornades, ritmes, volums de feina i sous). En aquest sentit, seguim treballant en la creació del Règim Intern de la cooperativa que pensem que ens pot ajudar a sistematitzar els procediments que ja tenim, i a endreçar i debatre sobre tot allò que encara tenim pendent d’organitzar i consensuar.

 

 

 

Share This