Desplegar la mirada comunitària als serveis socials de la demarcació de Girona
Mirada Comunitària Serveis Socials

L’equip de consultores integrat per Marta Ballester Frago, de la cooperativa MARGES, i Clàudia Manyà Aragay, en intercooperació, estem realitzant un acompanyament al grup d’organitzacions de serveis socials format pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, el Consorci de Benestar Social de Gironès-Salt, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Aquest acompanyament es planteja com un procés de reflexió-acció orientat, d’una banda, a reforçar els coneixements i la pràctica comunitària, amb el desplegament d’un pla de formació en mirada comunitària a les 150 professionals dels serveis socials bàsics de la demarcació. De l’altra, el focus també està posat en avançar cap al disseny d’un sistema d’informació social que permeti incorporar la dimensió comunitària al registre de l’atenció directa.

Aquest procés s’emmarca en la continuïtat per a la seva aplicació del Marc de referència del treball comunitari als serveis socials bàsics de Catalunya.

2022-2023
Demarcació de Girona